Opbouw van de cursus

In deze cursus behandelen we de smaak van wijn en de verschillende wijnstijlen. We helpen je bij het vinden én het onder woorden brengen van jouw favoriete wijnen. 

We beginnen met de basis. Wat is wijn? En hoe ontstaat wijn eigenlijk? 

Daarna leren we je proeven als een wijnprofessional, waarbij we telkens verschillende vaktermen toelichten. Ook behandelen we, al proevend en pratend, de verschillende kenmerken van wijn en waar die vandaan komen. Wat kun je aflezen aan het uiterlijk van de wijn? En wat zijn tannines? 

We behandelen drie verschillende witte wijnstijlen en proeven die met behulp van de technieken die je hebt geleerd. Daarna zijn de rode wijnen aan de beurt. Ook proeven we, na de theorie, drie wijnen. 

Naast de video's kun je de theorie altijd nog even rustig nalezen. Of bekijk een van de handige infographics.

Wanneer je de wijnstijlen hebt leren kennen en weet welke wijnen je lekker vindt, is het tijd om je kennis in de praktijk te brengen. In het laatste hoofdstuk geven we je tips voor in de wijnwinkel of in de wijnbar. 

Tussendoor kun je steeds je kennis testen met de tussentijdse toetsen, en we sluiten af met een echt examen. Als je meer dan 80% van alle vragen goed beantwoordt krijg je een certificaat!

Meld je ook aan voor onze exclusieve Facebook groep. Wanneer je vragen hebt, of wil overleggen met medestudenten, is dit the place to be. Ook zijn hier regelmatig extra LIVE proeverijen en andere leuke extra’s. Een e-mail naar Laura sturen mag natuurlijk ook. 

Veel plezier!