🎉 50% Zomerkorting op alles! Gebruik de code: SUMMERSCHOOL tijdens het afrekenen! 🎉  Deze actie is nog:  
wijnspijs-logo
wijnspijs-logo

WijnSpijs Academy - De culinaire school voor iedereen

Dé nieuwste wijncursus van WijnSpijs Academy 

Ontdek een wereld vol Italiaanse wijnen

Proef Italië aan de hand van zes wijnen uit de belangrijkste regio's
bestel hier

Allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Italië is hét wijnland bij uitstek

Italiaanse wijncursus

Ontdek in deze wijncursus wat Italiaanse wijnen zo bijzonder maakt

Dit is het land van Barolo, Barbaresco, Brunello en Super Tuscans.

Italië heeft een enorme aantrekkingskracht op wijnliefhebbers, topchefs en sommeliers. Niet alleen is het eten - hoe simpel ook - doeltreffend en uitzonderlijk, ook de wijnen zijn bijzonder.

In deze online wijncursus leer je alles over Italiaanse wijnen en wat ze zo bijzonder maakt. Je leert de verschillen kennen en je ontdekt welke wijnregio's een bezoek waard zijn. Welke druivenrassen en wijnstijlen vind jij lekker? En welke wijnen moeten op je verlanglijstje?

Samen de wijnexpert Laura duik je in de wonderlijke wereld van Italiaanse wijnen én proef je 6 typische Italiaanse druivenrassen.

italiaanse gerechten wijncursus

Het perfecte vervolg op onze basis wijncursus "Ontdek je Smaak"

In deze wijncursus legt Laura je uit welke Italiaanse wijnen je niet mag missen, hoe het zit met de regio's en rassen. Welke wijnen verdienen je aandacht, hoe herken je die in de winkel? Hoe bewaar je wijn en hoe hou je een geopende fles zo lang mogelijk 'goed'? 

Het komt in deze wijncursus uitgebreid aan bod. Ook kookt Laura typische Italiaanse gerechten met je die perfect combineren met de wijnen uit de wijnbox.

De Italiaanse druivenrassen en regio's kunnen overweldigend overkomen. Maar in deze basiscursus krijg je de informatie onder controle en aangereikt op een leuke en leerzame manier. Schrijf je snel in en "Ontdek Italië"!

Dit is Laura: jouw persoonlijke lerares, sommelier en wijnpro

Laura is de in-house wijnexpert van WijnSpijs.nl. Ze runt het WijnSpijs Magazine, heeft 10+ jaar ervaring als sommelier, restaurateur en alle belangrijke wijndiploma’s behaald.

Ze heeft drie WSET gecertificeerde diploma’s op zak, en kreeg les van ‘smaakprofessor’ Peter Klosse én 2 van de 3 Nederlandse ‘Masters of Wine’ Frank Smulders en Cees van Casteren.

"De afgelopen jaren heb ik over de hele wereld wijngaarden bezocht, wijnmakers geïnterviewd, proeverijen georganiseerd en talloze workshops en tastings bezocht. 

Italië heeft mijn hart veroverd en dit jaar ga ik hier ook mijn allereerste eigen wijn maken. Mijn ervaring en kennis deel ik graag met je. Wijn is echt voor iedereen, ook voor jou!"


- Laura Lemmers, WijnSpijs
laura online wijncursus Italie
Laura Lemmers

Dit is Laura: jouw persoonlijke lerares,
sommelier en wijnprofessional

Laura is de in-house wijnexpert van WijnSpijs.nl. Ze runt het WijnSpijs Magazine, heeft 10+ jaar ervaring als sommelier, restaurateur en alle belangrijke wijndiploma’s behaald.

Ze heeft drie WSET gecertificeerde diploma’s op zak, en kreeg les van ‘smaakprofessor’ Peter Klosse én 2 van de 3 Nederlandse ‘Masters of Wine’ Frank Smulders en Cees van Casteren.

"De afgelopen jaren heb ik over de hele wereld wijngaarden bezocht, wijnmakers geïnterviewd, proeverijen georganiseerd en talloze workshops en tastings bezocht. 

Adviseren bij wijnkeuzes en het laten ervaren van nieuwe smaken is wat ik het liefste doe. Mijn ervaring en kennis deel ik graag met je. Wijn is echt voor iedereen, ook voor jou!"

- Laura Lemmers, WijnSpijs

La Dolce Vita

Wat krijg je allemaal?

Ontrafel het mysterie van La bella Italia

"Ontdek Italië: wijncursus Italiaanse wijn"

Hieronder zie je het programma van de wijncursus. Bekijk eerst de gratis proefles om een indruk te krijgen.

Expert over 'Ontdek Je Smaak'

"Meer weten over wijn betekent meer plezier van elke fles, elk glas, elke slok. Maar hoe kom je aan die kennis? Informatie lezen van internet of uit boeken is een aardige manier. Een cursus volgen nog beter. Wijnspijs.nl combineert dat tot een onlineprogramma waarin je vlot de ins en outs van wijn opslurpt. 

Vaardige lessen door een vaardige docent, puike informatie, prettig gebracht. En natuurlijk zijn er wijnen bij, thuis te bestellen en te proeven bij de lessen. Dat het combineren van wijn en eten onderdeel van de stof is, moge duidelijk zijn, met zo’n naam. Ik heb het allemaal eens goed bekeken en kan WijnSpijs Academy van harte aanbevelen. Doe mee!"

- Onno Kleyn
Volkskrant

Alles-in-1 voor een eerlijke prijs

21 videos met 2 uitgebreide kookworkshops
Live opgenomen, leren op je eigen tempo
6 flessen wijn ter waarde van meer dan €70
Gratis thuisbezorgd
20% korting op exclusieve Boretti producten
Levenslange toegang: onbeperkt terugkijken
Exclusieve toegang tot de besloten WijnSpijs Academy Facebook Groep (alleen voor cursisten)

Partners

trend recipe logo

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt de wijn geleverd?

Zodra je hebt betaald krijgen onze vrienden bij The Winelist een berichtje. Zij sturen de wijn normaal gesproken binnen 3 werkdagen op met PostNL. Je wordt tijdens dit proces via email op de hoogte gehouden van de geschatte levertijd. Niet thuis? Geen zorgen, de postbezorger laat een kaartje bij je achter. Hier staat op waar je je pakket kunt ophalen. Deze informatie vind je ook op Track & Trace en in de PostNL-app.

Is deze wijncursus geschikt voor mij?

Deze cursus is het ideale vervolg 'Ontdek Je Smaak', onze basis wijncursus.

In deze cursus Italiaanse wijnen behandelen we echt de basis; Het wijnland als geheel, de belangrijke regio's, druivenrassen, wijnen en wijn en spijs combineren.

Na deze cursus weet je hoe pasta moet koken als een écht Italiaanse nonna. Hoe je wijn zo lang mogelijk bewaart en welke wijnregio's je tijdens je volgende vakantie wilt bezoeken. Na een mini workshop 'wijn proeven' proeven we samen 6 hele verschillende stijlen Italiaanse wijn, die de diversiteit en kwaliteit van Italië laten zien.

Wanneer kan ik beginnen met de wijncursus?

Na je betaling krijg je direct toegang tot de Academy. Je kunt dus meteen met de eerste hoofdstukken beginnen.

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Onbeperkt toegang tot meer dan 20 video’s, (terug)kijken wanneer het jou uitkomt, 6 topwijnen van geweldige producenten (ter waarde van € 71,20), alles gratis thuisbezorgd, 1 online examen, exclusieve toegang tot onze besloten Facebook Groep, 20% korting op exclusieve Boretti apparatuur, proefformulier, beoordelingsformulier, aromazon, persoonlijke advies en begeleiding van onze wijnprofessional beschikbaar.

Vragen over de wijn en de bezorging?

Vragen over de wijn en de bezorging? Het Service Team van The Winelist staat voor je klaar via info@winelist.nl

Wil je de wijnen uit de cursus nabestellen? Dat kan hier

Hoe lang krijg je toegang tot de wijncursus? 

Je krijgt onbeperkt toegang en overal toegang tot de cursus.  

Hoe lang duurt de wijncursus? 

De cursus bestaat uit zo'n 20 video's die in totaal 3 uur duren.

Naast de video's vind je ook nog een heleboel geschreven content met handige infographics die de stof visualiseren. Verder doe je tussendoor een aantal tussentijdse toetsen en een examen. Ook moet je de wijnen zelf proeven en beoordelen. Je kunt dus rustig 5 tot 6 uur kwijt zijn aan de cursus.

Het fijne aan deze cursus is dat je zelf bepaalt wanneer je wat doet en bekijkt. Wil je toch een beetje houvast? Laura raadt aan om de lessen in elk geval op te splitsen in 4 delen, bijvoorbeeld zo:
1) Eerst Base 1 t/m 5
2) Mezzo 1 en Mezzo 2
3) Mezzo 3 en Mezzo 4
4) Mezzo 5, Mezzo 6 en Fine

Black Friday, €125 korting! 🥳
crossmenuchevron-up