🎉 50% Zomerkorting op alles! Gebruik de code: SUMMERSCHOOL tijdens het afrekenen! 🎉  Deze actie is nog:  
wijnspijs-logo
wijnspijs-logo

WijnSpijs Academy - De culinaire school voor iedereen

Black Friday, €125 korting! 🥳

Nooit meer keuzestress in supermarkt, wijnwinkel of restaurant na deze wijncursus.

Inclusief 6 flessen wijn t.w.v. €70, gratis thuisbezorgd, meer dan 20 live opgenomen video's, levenslang toegang, altijd terugkijken, exclusieve toegang tot besloten community
Gelijk bestellen

Bekijk de trailer

Leuk om te doen met vrienden
100% online: leren op je eigen tempo
Onbeperkt toegang: je kunt altijd terugkijken
Inclusief 6 flessen wijn! 
Gratis thuisbezorgd, inclusief gratis kelnersmes
4 tussentijdse toetsen, 1 examen met certificaat
Meer dan 3 uur les op 20+ video's
Exclusieve toegang tot de besloten WijnSpijs Academy Facebook Groep

In deze wijncursus geen stoffige theorie

Maar een praktische techniek die je helpt bij het proeven en kiezen van wijn.

Wijn

Je proeft zes wijnen van topkwaliteit


Ontdek aan de hand van 6 prachtige ‘benchmark’ wijnen hoe je proeft als een professional. Ontdek jouw favoriete wijnstijl en leer waar je op moet letten.

Inclusief gratis professionele opener én gratis bij je thuisbezorgd door onze gerenommeerde "partner in wine" The Winelist.

De wijnen zijn 'handpicked' door de wijnexperts van The Winelist in samenwerking met het team van WijnSpijs. Bekend van het grootste culinaire evenement van Nederland: de WijnSpijs Wandeling.

Je proeft de meest uitgesproken stijlen wijn van de grootste wijnhuizen ter wereld, zoals Bodega Norton uit Chili en Boschendal uit Zuid Afrika.
wijncursus

Je leert online hoe je moet proeven. Hoe? Simpel:


Na het bestellen krijg je toegang tot de ‘member area’ van de WijnSpijs Academy. Log in en ontdek 20 exclusieve video’s en gratis bonuscontent zoals de aromazon en het proefformulier. 

Je kunt direct beginnen met de cursus. Je leert de taal van wijnkenners en sommeliers spreken, hoe je hun technieken toepast en krijgt meer basiskennis over wijn.

De 6 benchmark wijnen worden ondertussen gratis bij je thuisbezorgd.

Zodra de wijn geleverd is, kun je beginnen aan de praktijk! Samen met de wijnexpert van WijnSpijs Laura pas je de theorie toe op 6 heerlijke topwijnen.
 
Laura Lemmers

Dit is Laura: jouw persoonlijke lerares,
sommelier en wijnprofessional

Laura is de in-house wijnexpert van WijnSpijs.nl. Ze runt het WijnSpijs Magazine, heeft 10+ jaar ervaring als sommelier, restaurateur en alle belangrijke wijndiploma’s behaald.

Ze heeft drie WSET gecertificeerde diploma’s op zak, en kreeg les van ‘smaakprofessor’ Peter Klosse én 2 van de 3 Nederlandse ‘Masters of Wine’ Frank Smulders en Cees van Casteren.

"De afgelopen jaren heb ik over de hele wereld wijngaarden bezocht, wijnmakers geïnterviewd, proeverijen georganiseerd en talloze workshops en tastings bezocht. Adviseren bij wijnkeuzes en het laten ervaren van nieuwe smaken is wat ik het liefste doe. Mijn ervaring en kennis deel ik graag met je. Wijn is echt voor iedereen, ook voor jou!"

- Laura Lemmers, WijnSpijs

Wijnexpert Onno Kleyn over de wijncursus

"Meer weten over wijn betekent meer plezier van elke fles, elk glas, elke slok. Maar hoe kom je aan die kennis? Informatie lezen van internet of uit boeken is een aardige manier. Een cursus volgen nog beter. Wijnspijs.nl combineert dat tot een onlineprogramma waarin je vlot de ins en outs van wijn opslurpt. 

Vaardige lessen door een vaardige docent, puike informatie, prettig gebracht. En natuurlijk zijn er wijnen bij, thuis te bestellen en te proeven bij de lessen. Dat het combineren van wijn en eten onderdeel van de stof is, moge duidelijk zijn, met zo’n naam. Ik heb het allemaal eens goed bekeken en kan WijnSpijs Academy van harte aanbevelen. Doe mee!"

- Onno Kleyn
Volkskrant

"Ontdek Je Smaak"

Dé basis wijncursus van WijnSpijs

Bekijk hieronder hoe de wijncursus is opgebouwd. Als 'appetizer' hebben we alvast een gratis proefles voor je klaar gezet!

Cursus Inhoud

Openen
Inhoud van de Les
0% Voltooid 0/1 Steps

Wat krijg je allemaal?

Wat vinden cursisten?

Ik roep altijd dat wijn één van mijn beste vrienden is, maar inmiddels ben ik er achter dat het eigenlijk meer een kennis was. De cursus is de ideale manier om wijn echt te leren kennen. En natuurlijk om je smaak te ontdekken. Zelf wist ik al aardig wat ik lekker vond: welke druivenrassen en zelfs misschien een paar gebieden.

Nu weet ik ook beter waarom ik dat lekker vind en naar welke stijlen en eigenschappen ik moet zoeken. De cursus is duidelijk en laagdrempelig. Om wijn hangt toch ook vaak een zweem van decadentie en juist door het gebrek daar aan is deze cursus een aanrader. Laura komt professioneel en betrouwbaar over, zonder belerend over te komen. 

Ik ben heel erg blij dat ik deze cursus heb gedaan en kijk uit naar de volgende (de wijnen kwamen vandaag binnen;))!


- Marit Ellen Bakker

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt de wijn geleverd?

Zodra je hebt betaald krijgen onze vrienden bij The Winelist een berichtje. Zij sturen de wijn binnen 2 werkdagen op met PostNL. Je wordt tijdens dit proces via email op de hoogte gehouden van de geschatte levertijd. Niet thuis? Geen zorgen, de postbezorger laat een kaartje bij je achter. Hier staat op waar je je pakket kunt ophalen. Deze informatie vind je ook op Track & Trace en in de PostNL-app.

Is deze wijncursus geschikt voor mij?

Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Ook als je al een favoriet wijnland, of druivenras hebt, maar graag wat meer verdieping wilt, kun je deze cursus doen. Na deze cursus heb je een stabiele basis en weet je hoe je wijn proeft en beoordeelt. Ook bestel je voortaan jouw favoriete wijn in het restaurant en praat je vol zelfvertrouwen met de sommelier.

Wanneer kan ik beginnen?

Na je betaling krijg je direct toegang tot de Academy. Je kunt dus meteen met de eerste hoofdstukken beginnen.

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Onbeperkt toegang tot meer dan 20 video’s, (terug)kijken wanneer het jou uitkomt, 6 topwijnen van geweldige producenten (ter waarde van € 67,60), professionele wijnopener, alles gratis thuisbezorgd, 4 tussentijdse toetsen en 1 examen, exclusieve toegang tot onze besloten Facebook Groep, proefformulier, beoordelingsformulier, aromazon, persoonlijke advies en begeleiding van onze wijnprofessional beschikbaar.

Vragen over de wijn en de bezorging?

Vragen over de wijn en de bezorging? Het Service Team van Winelist staat voor je klaar via info@winelist.nl
Wil je wijnen nabestellen? Dat kan hier. 

Hoe lang krijg je toegang tot de wijncursus? 

Je krijgt onbeperkt toegang en overal toegang tot de cursus.  

Hoe lang duurt de wijncursus? 

De cursus bestaat uit zo'n 25 video's die in totaal 3 uur duren. Naast de video's vind je ook nog een heleboel geschreven content met handige infographics die de stof visualiseren. Verder doe je tussendoor een aantal tussentijdse toetsen en een examen.  Ook moet je de wijnen zelf proeven en beoordelen. Je kunt dus rustig 5 tot 6 uur kwijt zijn aan de cursus. 

Het fijne aan deze cursus is dat je zelf bepaalt wanneer je wat doet en bekijkt. Wil je toch een beetje houvast? Laura raadt aan om de lessen in elk geval op te splitsen in 4 delen, bijvoorbeeld zo: 
1) Eerst hoofdstuk 1 t/m 3 (Welkom, Een introductie in wijn en Proeftechnieken
2) Hoofdstuk 4 t/m 6, alle witte wijnen 
3) Hoofdstuk 7 t/m 10, alle rode wijnen
4) Hoofdstuk 11 en 12 (Zelf wijn kopen en Afsluiting
crossmenuchevron-up