wijnspijs-logo

De nieuwste cursus van WijnSpijs Academy 

Wijn en spijs: combineren kun je leren

Wijn en spijs combineren: makkelijker (en leuker) dan je denkt!
Koop nu

Het antwoord op de meest gestelde vraag: wat drink ik erbij?

Geïnspireerd op feedback van onze cursisten

proeven

Leer als een pro wijn en spijs combineren

Je hebt een fantastisch recept gevonden van een superlekker gerecht, maar moet er nog een wijntje bij kiezen.

Of je hebt nog een heerlijke en bijzondere fles wijn in de kast staan, wilt daar wat lekkers bij koken, maar hebt geen idee waar je moet beginnen!

Wijn en spijs combineren: het is makkelijker en leuker dan je denkt! Weet jij niet waar je moet beginnen? Speciaal voor jou hebben we deze cursus ontwikkeld!

Samen met wijnpro Laura en chefkok Aart ga je 6 heerlijke gerechten koken én de 6 bijpassende wijnen proeven.

Dit is Laura: jouw persoonlijke lerares, sommelier en wijnpro

Laura is de in-house wijnexpert van WijnSpijs.nl. Ze runt het WijnSpijs Magazine, heeft 10+ jaar ervaring als sommelier, restaurateur en alle belangrijke wijndiploma’s behaald.

Ze heeft drie WSET gecertificeerde diploma’s op zak, en kreeg les van ‘smaakprofessor’ Peter Klosse én 2 van de 3 Nederlandse ‘Masters of Wine’ Frank Smulders en Cees van Casteren.

"De afgelopen jaren heb ik over de hele wereld wijngaarden bezocht, wijnmakers geïnterviewd, proeverijen georganiseerd en talloze workshops en tastings bezocht. 

Adviseren bij wijnkeuzes en het laten ervaren van nieuwe smaken is wat ik het liefste doe. Mijn ervaring en kennis deel ik graag met je. Wijn is echt voor iedereen, ook voor jou!"

- Laura Lemmers, WijnSpijs
Laura Lemmers
koken

Het perfecte vervolg op "Ontdek je Smaak"

In deze videocursus legt Laura je haarfijn uit waar je op moet letten als je een wijntje uitkiest. Kennis die je nooit meer kwijtraakt en vanaf nu kunt gebruiken bij elk etentje of restaurantbezoek.

Voel je je wel eens wat blind voor het wijnrek? Of als je op de wijnkaart in een restaurant kijkt?

Check dan snel de cursus "Combineren kun je leren". Hét vervolg op onze eerste cursus "Ontdek Je Smaak"!

Heel veel leuks

Wat krijg je allemaal?

Vol zelfvertrouwen wijn en spijs combineren

"Wijn en spijs: combineren kun je leren"

Hieronder zie je het programma van de cursus. Bekijk eerst de gratis proefles om een indruk te krijgen.

Dit vinden experts

"Meer weten over wijn betekent meer plezier van elke fles, elk glas, elke slok. Maar hoe kom je aan die kennis? Informatie lezen van internet of uit boeken is een aardige manier. Een cursus volgen nog beter. Wijnspijs.nl combineert dat tot een onlineprogramma waarin je vlot de ins en outs van wijn opslurpt. 

Vaardige lessen door een vaardige docent, puike informatie, prettig gebracht. En natuurlijk zijn er wijnen bij, thuis te bestellen en te proeven bij de lessen. Dat het combineren van wijn en eten onderdeel van de stof is, moge duidelijk zijn, met zo’n naam. Ik heb het allemaal eens goed bekeken en kan WijnSpijs Academy van harte aanbevelen. Doe mee!"

- Onno Kleyn
Volkskrant

" 'Doe mij maar een lekker wijntje.’ Voor wie het niveau van een dergelijke bestelling is ontstegen - of dat juist wil – is er nu de online/onwine cursus Ontdek Je Smaak. Voor € 147,00 leer je proeven als een professional, krijg je les van professionals, gaat de aromazon voor je schijnen en krijg je zes verschillende wijnen thuis bezorgd." 

- Harold Hamersma
Het Parool, NRC Handelsblad en De Grote Hamersma

Alles-in-1 voor een eerlijke prijs

€147

 

Inclusief 6 flessen wijn.
Word nu lid, en leer wijn en spijs combineren →
18 videos met 6 uitgebreide kookworkshops
Live opgenomen, leren op je eigen tempo
6 flessen wijn ter waarde van €70,-
Gratis thuisbezorgd
6 bijpassende recepten
Levenslange toegang: onbeperkt terugkijken
Exclusieve toegang tot de besloten WijnSpijs Academy Facebook Groep (alleen voor cursisten)

Partners

miele logo
trend recipe logo

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt de wijn geleverd?

Zodra je hebt betaald krijgt De Bruijn wijnkopers van ons bericht. Zij sturen de wijn binnen 3 werkdagen op met Transmission. Je wordt tijdens dit proces via email op de hoogte gehouden van de geschatte levertijd. Niet thuis? Geen zorgen, de postbezorger laat een kaartje achter. Je pakket wordt daarna nogmaals aangeboden. 

Is deze cursus geschikt voor mij?

Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Wanneer je ook meer wilt leren over jouw persoonlijke wijnsmaak, proeven en het beoordelen van wijn dan raden we je aan om eerst onze andere wijncursus Ontdek Je Smaak te volgen. Hiermee krijg je een stabiele basis en leer je hoe je moet proeven, zodat je jouw favoriete wijn vol zelfvertrouwen kunt bestellen in een restaurant of wijnwinkel.

Wanneer kan ik beginnen?

Na betaling krijg je direct toegang tot de Academy. Je kunt meteen beginnen met de eerste drie video's, daar heb je geen wijn voor nodig. Wanneer je de wijn binnen hebt raden wij aan om de rest te doen, maar de keus is aan jou!

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Onbeperkt toegang tot meer dan 18 video’s, (terug)kijken wanneer het jou uitkomt, 6 topwijnen van geweldige producenten (5 hele flessen en een half flesje dessertwijn ter waarde van €70), alles gratis thuisbezorgd, examen (en bij een goede score ook een persoonlijk certificaat) , exclusieve toegang tot onze besloten Facebook Groep, proefformulier, beoordelingsformulier, aromazon, persoonlijke advies en begeleiding van onze wijnprofessional beschikbaar. Je hoeft alleen nog zelf de boodschappen te doen.

Vragen over de wijn en de bezorging?

Vragen over de wijn en de bezorging? Het team van De Bruijn wijnkopers staat voor je klaar via info@debruijnwijnkopers.nl Wil je de wijn nabestellen? Dat kan hier.

Hoe lang krijg je toegang tot de cursus? 

Je krijgt onbeperkt toegang en overal toegang tot de cursus.  

Hoe lang duurt de cursus? 

De cursus bestaat uit zo'n 18 video's die in totaal 2,5 uur duren. Naast de video's vind je ook nog een heleboel geschreven content met handige infographics die de stof visualiseren. Aansluitend doe je examen. Ook moet je de wijnen zelf proeven, de spijzen koken en ervaren.

We raden aan om elke lesdag (bijvoorbeeld elke zaterdag) één hoofdstuk te behandelen. Dat is één stuk theorie, één wijn proeven, één gerecht koken en één wijn spijs combinatie ervaren.

Deel het bijvoorbeeld zo in:
1) 'Welkom' en 'Ceviche en Rueda' (voorgerecht)
2) Hoofdstuk 2 (hoofdgerecht)
3) Hoofdstuk 3 (hoofdgerecht)
4) Hoofdstuk 4 (hoofdgerecht)
5) Hoofdstuk 5 (hoofdgerecht)
6) Hoofdstuk 6 (dessert) en 'En hoe nu verder'.

Je kunt natuurlijk ook eerst alles op je gemak kijken, de wijn proeven en pas later gaan koken.
Stel je bijvoorbeeld je eigen driegangenmenu samen. De wijnen kun je altijd nabestellen.

crossmenuchevron-up